dijous, 9 d’agost del 2012

Llibres per a l'estiu

En aquesta publicació podeu trobar diver-sos llibres que he llegit aquet estiu. Us els recomano força la veritat, en especial el de Paraules d'amor de David Escamilla.

 Paraules d'amor de David Escamilla. Edicions 62
Al so dels acords de la guitarra de Joan Manel Serrat i sota els influxos d’una lletra tan dolça que no deixa ningú indiferent, aquesta novel·la, titulada precisament Paraules d’amor, recrea la història d’una jove parella d’enamorats que fan de la cançó de Serrat la banda sonora de la seva pròpia vida. 

Les primeres cites van deixar pas a un ritual d’amor. Sempre era el mateix: després de fer-se la promesa que el seu amor seria etern, llançaven una rosa vermella a l’estany. Una flor de colors vius i fragància encisadora surant per aquelles aigües tèrboles com si fos un petit vaixell carregat de paraules d’amor que navegava cap a un destí incert. 

Enmig d’una ciutat que batega al ritme trepidant de les il·lusions i els somnis compartits d’un bon grapat de personatges carismàtics, aquesta jove parella viurà el desencís i la por, els dubtes i la foscor de les acaballes del franquisme. Al llarg dels anys, però, l’escalf del record del seu amor innocent perviurà.
Una cançó, un amor, una ciutat, una història magnífica que apel•la a la força dels sentiments més sincers i evoca amb nostàlgia agredolça la fragilitat i la tendresa del primer amor.

 La sonrisa de las mujeres de Nicolas Barreau. Editorial Espasa
En París, de vez en cuando, llueve a cántaros y sopla el viento del norte tan fuerte que parece no haber resquicio donde refugiarse. Como cuando las borrascas llegan al corazón y no sabemos cómo ni dónde esperar a que escampe.Para Aurélie las casualidades no existen. Una tarde, más triste que nunca, se refugia en una librería y en un libro. Arrebujada en suspáginas, Aurélie reencuentra la sonrisa que creía haber perdido para siempre. Y muchas cosas más.«Su libro me ha encantado, me ha entusiasmado, me ha hecho reír, y es sencillo y está lleno de sabiduría al mismo tiempo. En una palabra: su libro me hizo feliz»EL LIBRO QUE ESTÁ ENAMORANDO A EUROPA«No regale flores el día de San Valentín, sino La sonrisa de las mujeres. Una estupenda combinación de Cyrano de Bergerac, Chocolat y Contra el viento del norte»Brigitte«Una novela increíblemente divertida, seductora y romántica» Christine Westermann«Novela mágica y divertida acerca del amor en París y de todos sus callejones sin salida»Berliner Kurier«Encantadora y llena de amor».Zuhause wohnen«Su lectura te hace feliz».Neue Ruhr Zeitung

  Vés on et porti el cor, de Susanna Tamaro 
Vés on et porti el cor és una obra intimista i exquisida en què una àvia fa una llarga carta de comiat a la seva néta. L’Olga sap que s’està morint, i no vol marxar sense explicar-li els motius que l’han dut fins on és, perquè la comprengui, ni que sigui massa tard. Vol que conegui el perquè de les relacions que l’han marcat, amb el seu marit, a qui mai no va estimar; el seu gran amor, del tot clandestí; les baralles amb la seva filla, que va morir d’accident de cotxe quan la néta era tan sols un bebè, i la relació entre les dues, tan plena de frases no dites que necessita conjurar. 

Susanna Tamaro indaga en els plecs més íntims del silenci i amb gran sensibilitat en descobreix el significat i revela la riquesa dels sentiments que es mantenen ocults.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada